Забележителности

в България

Мелнишки пирамиди

Share

скални феномени Мелнишки пирамиди

Една от най-натоварените туристически дестинации е разположена в подножието на Пирин, в близост до град Мелник. Скалните образувания освен неописуема красота се гордеят и с внушителността на размерите си, най-високите от които достигат 100 метра.

Мелнишките пирамиди забележителности

Освен прочутите пирамиди, районът е богат и на множество други неповторими скални образувания (скални конуси, скални игли, скални губи и т.н.)

Мелнишки пирамиди забележителности

Мелнишките пирамиди имат специфичен и много интересен релеф. Склоновете им са пясъчни и напълно отвесни и не задържат върху себе си растителност. Само по върховете им виреят различни широколистни растения и треви. Внушителните скални феномени са вписани в списъка на 100-те национални туристически обекта на България, под номер 4.

Мелнишки пирамиди забележителности в България

Пирамидите са обявени за природна забележителност преди около 50 години и днес събират туристи не само от страната ни. Те са неповторима и невероятно красива гледка, която си заслужава да се види!

Мелнишки скални забележителности

(ПРОЧЕТЕТЕ И ЗА ДРУГИТЕ НЕПОВТОРИМИ СКАЛНИ ФЕНОМЕНИ В БЪЛГАРИЯ)

Един коментар към към “Мелнишки пирамиди”

  1. […] най-малкия град в България се извисяват внушителните Мелнишки пирамиди. Красивите скални феномени са сред най-масивните […]

НАПИШИ КОМЕНТАР

Трябва да се логнеш за да коментираш.