Забележителности

в България

Узана

Share

Зимни приключения в Стара планина

Узана зимни забележителности

зима в местността Узана

Каране на ски, сноуборд, практикуване на биатлон и моторни шейни, походи в планините със снегоходи или ледено катерене. За жителите на Югозападна България е много лесно да организират един такъв уикенд из дебрите на близките им планини, но за тези които населяват териториите на по-северните части на България, от Велико Търново до черноморието, е много трудно да се насладят на незабравимо зимно приключение.
Любителите на зимните спортове от Средна България могат да се насладят на екстремно зимно приключение в местността Узана.

Врата към сърцето на Балкана

Узана забележителности

Узана – идеалният център на България

Узана отваря пътя към географския център на България. Това е сърцето на Стара Планина, вие се почти по цялата дължина на страната. В подножието на връх Исполин е разположен малкият, но уютен и тих планински курорт Узана.

Комплексът е едно добро начало за развитието на устойчив и отговорен туризъм, ценен от истинските планинари – кристално чист въздух, богат на озон, спокойствие, природни дарове, множество забележителности… Великолепните букови гори на природен парк „Българка”, Соколския манастир, красивите местности „Коритна” и „Тота Венкова”, високопланински студени извори и богатия карстов района, разполагащ с множество необлагородени пещери. Мястото е отправна точка за много туристически маршрути из околността, включително Шипка и Бузлуджа.

На ски в Узана

Узана - планински забележителности

сред красивата природа на Узана

Най-обширната старопланинска поляна има ски писти с различна трудност, влекове и ски гардероби, възможност за каране на сноуборд, ски оборудване и моторни шейни под наем. За опитните скиори е трасирана писта с дължина 1200 м. За начинаещите са изградени по-къси и леки ски-писти, мини-влекове и ски-училище с добри инструктори. Сезонът започва декември и продължава до март. Снежната покривка достига до 150 см, а температурите спадат до -15 градуса. Местността е с отлични условия за ски-слалом и ски-бягане.

Тези, които просто обичат да се наслаждават на чистата белота на планината, могат да се разходят с шейни с конски или кучешки впрягове. Истинско приключение са походите в заскрежената гора с куче – планински водач.

планински забележителности          Планини забележителности          Планински забележителности

НАПИШИ КОМЕНТАР

Трябва да се логнеш за да коментираш.